Färg fri från konserveringsmedel
Priser inkl. moms

Inomhusfärg fri från konserveringsmedel

Inomhusfärg som är helt fri från konserveringsmedel

-Ska du måla om hemma?
-Ja, jag ska måla om sovrummet men jag vill helst undvika konserveringsmedel och sånt..
-Då kan jag verkligen rekommendera Capafree. Inomhusfärg för både tak och väggar som är helt fri från konserveringsmedel. En perfekt produkt för dig som gör medvetna val för hälsa och miljö. Finns bara hos Caparol!

köp capafree nu

Arbetsmiljö & Inomhusmiljö

Lösningsmedelsburna inomhusfärger kunde ersättas med vattenburna alternativ för ca 40 år sedan. Det innebar en stor förändring och förbättrade såväl målarnas arbetsmiljö som inomhusmiljön för de boende. Sedan dess har de vattenburna färgerna utvecklats mycket och ny teknik och kunskap har gjort det möjligt att reducera och ersätta flera tillsatsämnen som för 40 år sedan var nödvändiga. Många moderna inomhusfärger lever upp till högt ställda miljö och hälsokrav och medför inga bekymmer att använda för de flesta människor.

Alla vatteninnehållande produkter behöver dock skyddas mot mögel och bakterier om de ska kunna lagras under längre tid. Hemlagad saft och sylt konserveras traditionellt med hjälp av socker och det går också utmärkt att tex syra grönsaker för lång och hållbar förvaring. Ingen av dessa metoder lämpar sig dock för färg mfl kemiska produkter utan de kräver konserveringsmedel för att klara lagring. De ämnen som används är reglerade i mängd och typ genom tydliga regler från EU och Kemikalieinspektionen. Det går dock inte att komma ifrån att ämnena vid återkommande hudkontakt eller för känsliga personer kan framkalla allergier.

Capafree – modern inomhusfärg som är helt fri från konserveringsmedel

Capafree är den första och hittills enda moderna tak- och väggfärgen i Sverige som produceras helt utan tillsatt konserveringsmedel. Noggrann kontroll av alla ingående råvaror och en ren och noga bevakad produktionsprocess gör att färgerna garanterat är helt fria från konserveringsmedel när de lämnar fabriken.

Längre hållbarhet utan konserveringsmedel

Metoden att tillverka hållbar vattenburen färg helt fri från konserveringsmedel har utvecklats av Caparol. Att undvika användning av konserveringsmedel har flera positiva effekter. Förutom att det innebär en bättre arbetsmiljö så förhindrar det att konserveringsmedel hamnar i miljön. Konserveringsmedel kan ha en negativ påverkan på vattenlevande organismers fortplantningsförmåga bland annat.

Principen är att höja Ph-värdet i färgen till ca 11. Det är en nivå som är ofarlig för människor och skadar varken hud eller ögon om man skulle råka få färgen på fel ställe. Däremot trivs varken mögel eller bakterier i en sådan miljö, vilket gör att färgen håller sig fräsch och bra även vid lång lagring.

En innovation för bättre miljö och hälsa från Caparol