Bästa fasadfärgen för träfasad - INTACT solid & bright | Caparol färg
Priser inkl. moms

Måla träfasad med Intact akrylatfärg

action målad stående2

INTACT målningssystem.

Ett modernt lösningsmedelfritt system bestående av impregnerande grundolja, fuktskyddande grundfärg och en snabbtorkande täckfärg exceptionell glans- och kulörbeständighet.

Systemet lämpar sig utmärkt för målning på nytt omålat trä. INTACT akrylatfärg är lämplig för ommålning av de flesta träfasader som tidigare målats med akrylat- eller alkydoljefärger.

TWICE: Med INTACT målningssystem målar du max 2 strykningar. Både på nytt, omålat trä och på tidigare målade ytor. På nytt trä målas först INTACT Primer en gång och sedan INTACT Solid eller Bright en gång. Den fylliga och fuktskyddande grundfärgen tillsammans med täckfärgen ger ett system som såväl i skikttjocklek som fuktskydd ger ett optimalt skydd för huset.

Clean Cover: INTACT innehåller Caparols nyutvecklade unika och intelligenta skydd mot påväxt av alger och mögel. Skyddet verkar i tre steg, de påväxthindrande ämnena i färgen släpps ut kontrollerat och jämnt under längre tid genom sk controlled release technology och håller INTACT målarfärg skyddad under väsentligt längre tid.

INTACT akrylatfärg går, liksom de flesta av Caparols målarfärg, att bryta i 1000-tals kulörer.

Måla om en tidigare målad träfasad

Akrylatfärg går att måla på de flesta tidigare färger utom falu rödfärg och liknande. Är du osäker så kan personalen i färgbutiken hjälpa dig.

Innan du börjar måla

1. Börja alltid med att täcka in buskar, rabatter, fönster och ytor nära träpanelen som du inte vill få färg på.

2. Tvätta fasaden noga med en fasadtvätt som tar bort smuts och fett och samtidigt mattar ned underlaget så att du får bra fäste för den nya färgen. Om du drabbats av alger och mögel på fasaden ska du dessutom behandla med medel som desinficerar underlaget. Använd skyddsglasögon och gummihandskar när du tvättar.

3. Skrapa bort eventuell lös färg och slipa bort eventuellt gråträ ned till friskt virke. Täta sprickor i fasaden med Caparol Akrylatfog.

4. Om fasaden är sliten och den befintliga färgen delvis går att skrapa av rekommenderar vi att hela fasaden grundmålas en gång med INTACT Primer, bruten i samma kulör som det tänkta slutresultatet. Måla därefter en gång med INTACT Solid. Totalt 2 strykningar för ett perfekt och hållbart resultat

5. Om fasaden är i gott skick och endast behöver tvättas före ommålning rekommenderas två strykningar med INTACT Solid.

Måla ny träfasad

Ny träpanel ska täckas med målarfärg så fort som möjligt. Solens UV strålar bryter på ett par veckor ned de yttersta fibrerna så att färgen får sämre fäste. Det bästa är om du grundfärgsmålar virket innan du sätter upp det. Skydda fönster, buskar, plattor och andra ytor som du inte vill skall stänkas ner.

Grundmåla fasaden en gång med INTACT Primer, bruten i samma kulör som det tänkta slutresultatet. Måla därefter en gång med INTACT Solid. Totalt 2 strykningar för ett perfekt och hållbart resultat!

Förgrundad panel ska behandlas på samma sätt som omålad panel