Det skall vara enkelt att måla om | Caparol färg
Priser inkl. moms

Måla

Så enkelt är det att måla om!

Att måla väggar är ett enkelt och snabbt sätt att förändra ett rum. Tänk på att noga räkna ut hur mycket färg som går åt till ditt projekt. Då slipper du köpa ondöigt mycket, och såleds slänga (färgrester lämnas på återvinningen!) det överblivna av en fullt funktionsduglig produkt. 

 

Innan du börjar måla
Tänka på att skydda det som inte ska målas. Börja med dig själv! Ta på dig arbetskläder.Därefter: lägg golvpapp på golvet, tejpa runt lister, fönster och snickeridetaljer där du inte vill att färgen ska komma åt.

Förbehandling

Ta bort tavelkrokar och skruvar i väggarna och laga små hål med målarfog. Fyll igen hålet och jämna till med fingret. Större hål och skador lagar du med väggspackel. Tips! Försök att få samma ytstruktur på spacklet som på väggen runt om. Ta exempelvis en rengöringssvamp och tryck den gröna ytan försiktigt mot det nästan torra spacklet så att ytan får lite struktur.

Målning

Börja med att måla längs kanter och i hörn. Använd gärna en vinkelpensel med långt skaft och måla cirka en decimeter ut på väggen från kanterna.

Måla hela väggen med roller, använd gärna förlängningsskaft. Det blirenklare att få jämnt tryck och du kan dra långa jämna drag mot väggen. Häll gärna färgen i ett tråg, då bir det lättare att få färg på rollern. För att målningen ska bli så jämn som möjligt ska du alltid dra det sista draget med rullen åt samma håll - hela vägen från taket ned mot golvlisten.Tryck inte för hårt och se alltid till att ha rejält med färg i rollern. 

Efter första skiktet kan du lägga pensel och roller i en ren påse och knyta åt den ordentligt. Då är dom klara att användas när du ska måla nästa skikt. Sätt på locket på färgburken. Låt färgen torka ordentligt, gärna över natten, innan du målar varv två. 

Färdig

När du är klar, ta hand om skräpet - häll inte ut överbliven färg i avloppet! Färgrester lämnas på återvinningsstationen och torra penslar och rollers kan slängas som brännbart avfall. Ta en fika, njut av din nymålade vägg och känn dig riktigt stolt över det fina resultatet!