Inspirerande barnrum av Maria Kingsley | Caparol färg
Priser inkl. moms

Arctis 20 & Mai 45

Barnum målade i blåa dova nyanser

Maria Kingsley berättar om färgsättningen i barnrummet  

-Att göra en väggmålning behöver inte vara så svårt. När man målar moln eller böljande landskap finns det inget rätt eller fel, så prova dig fram. Jag brukar använda en skolkrita när jag skissar upp målningen på väggen, då är det enkelt att sudda ut om du inte skulle bli nöjd. Känner du dig osäker att på fri hand rita upp ett landskap eller bulliga moln kan du använda dig av kantigare former där du kan tejpa upp kanterna innan du målar.  
-Låt ditt barn inspirera dig, och låt barnet få vara med och välja. Tycker ditt barn om blått kan ju du välja en nyans av blått som du tycker passar. Så har jag gjort med mina barn. De får säga vilken färg de vill ha i sina rum och så har jag valt ut en kulör som jag känner att varken dem eller jag kommer att tröttna på. Arctic 20 är just en sådan kulör, den är både lugn och behaglig.
-Sen tycker jag att det är viktigt att allt är lättillgängligt för barnen. De ska själva kunna nå alla saker och framför allt kunna plocka undan allt när leken är över. Det lite extra roligt att göra teman i barnrum. Tycker ditt barn om bilar kan det vara kul att göra en personlig bilsäng eller kanske måla upp en bil på väggen. Och var inte så hård mot dig själv, bara för att bilen kanske inte blev perfekt i dina ögon betyder det inte att ditt barn inte kommer att bli överlyckligt! -  Maria Kingsley  

test