Måla max två strykningar på träfasader - INTACT MAX2 | Caparol färg
Priser inkl. moms

Max två strykningar på trä utomhus

Så funkar Sveriges snabbaste målningssystem - INTACT MAX2 

 Ingen vill måla längre än nödvändigt

Det är tydligt när vi pratar med både yrkesmålare och villaägare. Hållbara och snabba resultat vill alla ha!

Vi beslutade oss för att effektivisera sättet att måla träfasader. Ett nytt sätt att måla som verkligen sparar tid för alla. Det blev målningssystemet Intact MAX2 – alltid max 2 strykningar när man målar träfasad. En strykning med Intact Primer och en strykning med Intact Total eller Matt. Sen är det klart. Intact MAX2!

  

Hemligheten ligger i grundfärgen

Det är grundfärgen Intact Primer som gör det möjligt. Med extremt hög torrhalt, dvs mycket färg och lite vatten i burken* och djupt inträngande och fuktskyddande alkydolja, ger Intact Primer ett väldigt tryggt skydd för träfasaden.

En strykning med Intact Primer ger ett bättre träskydd** än när man målar en gång grundfärg och en gång täckfärg med vanliga färger. Men på halva tiden.

Dessutom har vi gett Intact Primer ett avancerat skydd mot påväxt av alger och mögel. Våra ständiga tester av fasadfärger och målningssystem visar tydligt att en grundfärg med bra mögelskydd har stor påverkan på hur fasaden håller sig ren från mögel och alger.

    

Perfekt för fabriksgrundmålat virke

Idag är nästan allt fasadvirke man köper på byggvaruhusen förbehandlat med åtminstone grundfärg. Det skyddar virket mot solljus under montering, vilket underlättar bygget. Men fabriksgrundningen räcker inte riktigt som grundfärg i ett målningssystem. När panelen spikas eller skruvas upp blir det skador i grundfärgen. Vid varje spik- eller skruvskalle bryts grundfärgen och vatten kan tränga in.

Ett säkert sätt att behandla fabriksgrundad panel är en strykning med Intact Primer, som tryggt och effektivt täpper till alla skador och sprickor och förstärker fuktskyddet för hela panelen. En avslutande strykning med Intact Total eller Matt gör målningen komplett. MAX2 strykningar, sedan är det klart!

   

Supereffektivt vid ommålning

När det är dags att måla om skrapas nästan alltid en del ytor rena. Den traditionella behandlingen är att man målar de renskrapade fläckarna med grundfärg innan hela fasaden målas två gånger med täckfärg. Tre målningstillfällen alltså.

En väsentligt effektivare lösning är stryka hela fasaden med Intact Primer, som både skyddar de renskrapade ytorna och ger hela fasaden ett extra skydd. Avsluta med en strykning Intact Total eller Matt.

MAX2 strykningar, sedan är det klart!

*Intact Primer har en torrhalt på >63% vilket är ca 50% mer än för de flesta vanliga grund- och fasadfärger. 50% mer färg som ger en fylligare och mer fukt- och väderskyddande yta.

**När vi jämfört fuktupptag i träfasadbitar målade med Intact Primer och Intact Total med träfasadbitar målade med vanlig grundfärg och två strykningar fasadfärg, visar resultatet tydligt att Intact MAX2 systemet ger dubbelt så bra skydd mot fukt.