Måla max två strykningar på träfasader - INTACT TWICE | Caparol färg
Priser inkl. moms

TWICE - max två strykningar på trä utomhus

TWICE – Effektiv 2-skiktsmålning, så funkar det!

TWICE – effektiv, trygg och tidsbesparande

CARAT Oljefärg och INTACT fasadfärger ingår i Caparols unikt skyddande och effektiva målningssystem TWICE. TWICE gör det möjligt att applicera ett komplett målningssystem, även på tidigare omålat trä, med endast två strykningar. Jämfört med traditionella 3-skiktssytem spar du upp till 33% arbetstid!

TWICE 2-skiktssystem -Hur funkar det?

För CARAT Oljefärg innebär det att två strykningar med CARAT alltid räcker. Färgen innehåller feta alkydoljor som tränger djupt in i träet och ger ett optimalt fuktskydd. Dessutom bygger CARAT ett fylligt färgskikt med stor motståndskraft mot väder, vind och slitage. Ingen ytterligare grundfärg behövs. Grundolja rekommenderas alltid på skarvar och ändträ.

För INTACT akrylatfärg betyder också att två strykningar ger ett komplett målningssystem som skyddar och håller ditt hus vackert länge. För INTACT Total och Solid fasadfärger innebär TWICE målningssystem:
- 1 X INTACT Primer bruten i önskad slutkulör.
- 1 X INTACT Total eller Matt i önskad kulör.

Grundolja rekommenderas alltid på skarvar och ändträ.

Hur är det möjligt att det räcker med endast två strykningar?
INTACT Primer har extremt hög torrhalt (mycket färg och lite vatten!) och innehåller feta alkydoljor som tränger djupt in i underlaget och skyddar mot fukt. INTACT Primer ger ett fylligt skikt som skyddar mot fuktinträngning samtidigt som det ger ett perfekt undrelag för nästa skikt.
Ett skikt med INTACT Total eller INTACT Matt gör målningen komplett. 

CAPAROLS teststation

Bilden föreställer tester som finns på vår hårt väderutsatta teststation i västsverige. De större proverna har målats med INTACT, CARAT och traditionell grundfärg med tre skiktssystem. De har sedan stått ute i tre år. De mindre proverna som står framför är nymålade.
Här kan även ett otränat öga se den enorma skillnade på INTACT och övriga.

Vid test av vattenupptag (vattenpermeabilitet) enligt metod SS-EN 927-5 fick Caparol TWICE system med 1 X INTACT Primer och 1 X INTACT värdet 110mg/m2 . Jämfört mot ett traditionellt målat system med totalt 3 strykningar som fick ett vattenupptag på 240g/m2 

 

För vita och ljusa fasader rekommenderar vi gärna våra självrengörande färger som håller fasaden ren och fräsch. Läs mer om våra självrengörande färger HÄR

Vill du hellre måla med kulör och kanske till och med svart, så är INTACT med Non-Bleach, unikt UV skyddad yta det bästa valet. Läs mer om INTACT Solid och Non-Bleach HÄR!