Så här målar du fönster
Priser inkl. moms

Måla fönster

Person som målar ett vitt fönster

Måla Fönster 

När du tar hand om dina fönster så färlänger du dess funktion och livslängd. Kanske kan du även ta tillfället i akt och ge dom en ny nyans? Vill du inspireras av våra färgsättningar hitta dom här.

🏡 Börja med att se över fönsterkittet. Det skall sluta helt tätt mellan kitt och glas annars tränger vatten in och orsakar skador i träet.

🏡 Är det tjocka färglager som börjat flaga är det oftast bäst att ta bort all den gamla färgen. Använd skrapa och slippapper (Ett bra alternativ är att använda IR-värme, s.k. Speedheater, eller värmepistol). Oftast är det fönstrens nedre delar som är värst utsatta, därför kan det räcka att dessa delar får en särskilt grundlig behandling.

🏡 Tvätta med en fasadtvätt. Lägg på tvättmedlet med pensel och skölj noga med vatten – använd gärna borste vid sköljningen.

🏡 Stryk Grundolja på bart trä och grunda sedan de oljade ställena med Fasadgrund LF. Måla även i kittfalsen om du skrapat bort gammalt kitt. Lägg på nytt kitt om det behövs.

🏡 Måla två gånger med Fönsterfärg. Är ytan som skall målas i gott skick kan det räcka med en strykning. Har den tidigare målningen blivit matt eller om du skall byta kulör skall du måla två gånger

Måla fönsterbleck

Genom att reparera och ta hand om det vi har kan vi förlänga livstiden på saker, och på så vis minska konsumtionen 🌍♻️ istället för att byta ut och kasta din fönsterbleck som är "fel nyans" eller som börjar flaga så kan du måla dom.

🏡 Skrapa bort färgflagor. Färgskrapa och stålborste är bra verktyg 🔧

🏡 Tvätta bort bös och smuts så du får en ren yta. (viktigt för att färgen skall fästa)

🏡 Maskeringstejpa fönster och foder. (Om du planerar att dra ut på projektet över tid, satsa på en uv-säker tejp som inte smälter. Då slipper du fula tejp- och klister-rester som är svåra att få bort). Tesa har en bra blå UV-resistent tejp 👍

🏡 När ytan är torr: Måla två gånger med Pansartäck i valfri kulör!

🏡 Njut av dina fönsterbleck som nu ser ut som nya ✨