Så här målar du fönster
Priser inkl. moms

Måla fönster

Person som målar ett vitt fönster

Så här målar du fönster 

Fönster slits hårt av både sol och väder. Det är viktigt att man tittar till dem någon gång per år så att man hinner måla om dem innan det är för sent. Intact Vision fönster och snickerifärg ger en hård och vädertålig yta som skyddar fönstren mot såväl väder och vind som nötning och slitage. Intact Vision har ett modernt utseende med en halvmatt glans som passar bra på fönster tillsammans med dagens fasadfärger.

🏡 Börja med att hänga av fönstret från karmen och lägg det på ett stabilt underlag i bekväm arbetshöjd. Lägg plast eller en presenning under som samlar upp skräp och spill.

🏡 Kolla kittfalsen. Om den är sprucken eller trasig behöver den lagas. Peta i så fall bort det kitt som är löst, gör rent träet där kittet suttit, behandla med grundolja och grundfärg och lägg på nytt kitt enligt tillverkarens anvisningar.

🏡 Skrapa och slipa bort löst sittande färg tills all lös färg är borta och du har en slät och fast yta. Borsta bort damm och färgflagor. 

🏡 Tejpa med maskeringstejp avsedd för fönster (blå maskeringstejp) så är du säker på ett den lossnar lätt när du målat färdigt. Sätt tejpen ca 2 mm in på glaset från kittfalsen så att den nya färgen täcker kittfalsen helt.

🏡 Stryk grundolja och grundfärg på renskrapade ytor. Följ torktider och rekommendationer på förpackningarna.

🏡 Måla hela ytan två gånger med Intact Vision fönsterfärg.

🏡 Låt torka och häng tillbaka. Bra jobbat! Nu har du gett dina fönster ett skydd som gör att de håller sig hela och vackra under flera år.

Så här målar du fönsterbläck

Genom att reparera och ta hand om det vi har kan vi förlänga livstiden på saker, och på så vis minska konsumtionen 🌍♻️ istället för att byta ut och kasta din fönsterbleck som är "fel nyans" eller som börjar flaga så kan du måla dom.

🏡 Skrapa bort färgflagor. Färgskrapa och stålborste är bra verktyg 🔧

🏡 Tvätta bort bös och smuts så du får en ren yta. (viktigt för att färgen skall fästa)

🏡 Maskeringstejpa fönster och foder. (Om du planerar att dra ut på projektet över tid, satsa på en uv-säker tejp som inte smälter. Då slipper du fula tejp- och klister-rester som är svåra att få bort). Tesa har en bra blå UV-resistent tejp 👍

🏡 När ytan är torr: Måla två gånger med Pansartäck i valfri kulör!

🏡 Njut av dina fönsterbleck som nu ser ut som nya

Om du vill inspireras av våra färgsättningar så hittar du dom här.
Lycka till!