Terassolja av kvalitet för din altan | Caparol färg
Priser inkl. moms

Träolja för altanen

En snyggt oljad träaltan

Terrassolja från Caparol är baserad på alkydoljor av hög kvalitet som skyddar träet mot uttorkning samtidigt som den torkar till en behaglig torr yta, som är lätt att hålla ren.

Motverka sprickbildning och slipp flisor!

Gör altanen skön för glada sommarfötter!

Behöver man verkligen olja in altanen? Om du inte oljar in altanen regelbundet så riskerar träet att torka ut och spricka och få flisor. Det är inte så roligt. En altan ska självklart vara skön och trygg att gå på för barfota sommarfötter med spring i benen!

En bra träolja skyddar träet mot den uttorkning som sker när regn och sol påfrestar altanens brädor. Det är därför en bra smart att tvätta och olja in altanen minst en gång per år. Det är faktiskt inte en dum idé att även olja in altanen på hösten. Då är det ännu lättare att få den fin när vårsolen kommer tillbaka.

Tips! Passa på att titta över skruvar och kvistar i altanen. Tryckimpregnerade brädor krymper ofta, vilket kan göra att du behöver skruva ned en del skruvar efter ett tag. En del kvistar kan också lossna eller sticka upp lite och behöva slipas ned.

Caparols Terrassolja är baserad på biologisk olja från växter, vars blommor ger nyttig näring till bin och fjärilar. Växten heter Oljedådra, vars olja (Camelinaolja) används både i hudvård och matlagning och numera som träskydd. 

Caparols Terrassolja är fri från lösningsmedel och gjord på fossilfri olja för minsta möjliga miljöpåverkan. Det gör samtidigt att den blir behaglig för dig som användare.

Visste du även att Caparol Terrassolja kan dessutom brytas i kulörer! Kanske vill du ge din träaltan ett nytt utseende till våren?

Köp Caparol Terrassolja i din närmaste Caparolbutik (klicka HÄR för butikslista) eller köp den direkt i vår webbshop! Klicka på burkbilden nedan för mer information om produkten och tillgängliga kulörer!