Newport
Priser inkl. moms

Newport

Newport

Newport Country Style

Samtidigt som den svenska seglarikonen Pelle Pettersson inledde det första svenska försöket att vinna den mytomspunna seglingstävlingen Americas Cup, började staden Newport att påverka den svenska heminredningen

Den lilla staden Newport, som ligger i delstaten Rhode Island på USAs östkust, har starkt påverkat hur många svenska hem inreds. Kanske är det inte så konstigt. Den lilla staden ligger nära havet, klimatet liknar vårt och de flesta hus byggs med träfasad. Många likheter med Sverige alltså. Och dessutom är inramningen så där avspänt båtlivslyxig som många av oss drömmer om att ha det.

Pelle Pettersson och hans segelbåt Sverige vann inte. De slogs ut av båten Australia i semifinalen och fick segla hem utan medaljer. Ändå är det nog ett av de svenska sportäventyr som lämnat starkast spår efter sig i svenska hem. Det tydligt marininspirerade temat med blå och röda kontraster i vita interiörer är idag en av de starkaste inredningsstilarna. Vita och ljust grå toner dominerar och det får gärna vara lite rufft. På ett sofistikerat sätt. Snyggt slitet och med en tydlig känsla av skönt kustliv. Vi kallar stilen Country Style. I vårt sovrum på bilden valde vi en lite kallare vit väggfärg på den lite råa träpanelen. 

Kulören heter Off White 50 och går riktigt bra ihop med stilens blå och röda kontraster.

Klicka HÄR för att komma till tips och råd för att måla inomhus!