Pink lady
Priser inkl. moms

Pink lady

pink-lady

Pudriga pastellfärger

Ordet pastell kommer från franskan och beskrev från början en typ av krita baserad på kalk och färgpigment. Kalken gjorde färgen ljus och matt och målningstekniken blev väldigt uppskattad bland annat för sin dämpade vackra lyster. Pastellfärgerna har alltid varit aktuella men utvecklats och anpassats till sin nutid. Dagens moderna pasteller är perfekt nedtonade, går hand i hand med aktuella trender och passar utmärkt i stilrena hem.

De flesta av oss har nog någon slags förhållande till pastellfärger. Många minns säkert doften av pastellkritorna i skolans teckningssalar. Även 80-talets glada discomode i hysteriskt poppiga pasteller får oss att le igenkännande. Många minnen alltså, men att tänka sig dessa pastellfärger på hemmets väggar är svårt. Men glöm nu allt du minns av grälla pasteller och ta en titt på de moderna pastellfärgerna. Nedtonat, pudrigt och helt rätt.

Ljusa kulörer med matt yta - det är just den känslan vi återskapar med våra moderna pastellfärger när de målas med helmatt väggfärg. Det ger en lyxigt modern känsla som är svår att motstå. Pastell är ”det nya vita” sa någon och menade att den så totalt dominerande inredningsstilen med vita väggar snart kommer att ersättas med väggar målade i pastellfärger. Kanske det. Pastellfärgerna låter oss behålla de ljusa miljöer som vi tycker så mycket om, men ger oss samtidigt möjligheten att bli lite mer personliga i vår inredningsstil. Så varför inte?

Väggen i vårt vardagsrum på bilden är målad med vår helmatta väggfärg Supertäck 5 i den något gråtonade lila pastellfärgen Flamenco 50.

Klicka HÄR för att komma till tips och råd för att måla inomhus!