Have a bun
Priser inkl. moms

Have a bun

have-a-bun

Ljust och fräscht med moderna pastellfärger

Ända sedan Carl Larssons tid har den skandinaviska inredningsstilen präglats av ljus och skir luftighet. Framöver ser vi moderna dämpade pastellfärger bli ett allt vanligare val vid färgsättning av ljusa rum – som en utökning i den kulörpalett som tidigare varit självklar i svenska hem. 

Låt oss glömma 80-talets neonpasteller, och istället se dämpade, lugna, tidlösa pastellfärger. Genom att välja en något mer pastellfärgad nyans ger du din blå väggfärg mer karaktär, och kan på så vis skapa en fin balans mellan klassiskt och modernt. De dova, lugna pastellfärgerna är tacksamma att använda när vi vill måla våra väggar i något annat än vitt, men ändå behålla den ljusa känslan i rummet. Resultatet bevisar för oss att det är möjligt att skapa ljusa rum utan att väggarna nödvändigtvis behöver vara vita.

Pastellfärger syns idag i mer eller mindre varenda inredningstidning, och är enligt många inredare det nya vita. De dämpade pastelltonerna matchar naturmaterial som sten och trä, och passar därför perfekt både i köket och i vardagsrummet. De ljusa tonerna ger en luftig känsla och tillför, till skillnad från rent vitt, en medveten karaktär till rummet.

I rummet på bilden har vi målat med vår helmatta väggfärg Supertäck 5 i kulören Verona 120. Välkommen in till närmaste Caparolbutik och välj din egen favorit ur vår färgkarta Pastell. Du hittar också hela vår färgkarta här

Klicka HÄR för att komma till tips och råd för att måla inomhus!