Newport
Priser inkl. moms

Newport

Newport

Newport Country Style

Samtidigt som den svenska seglarikonen Pelle Pettersson inledde det första svenska försöket att vinna den mytomspunna seglingstävlingen Americas Cup, började staden Newport att influera de svenska hemmen till att bli allt mer präglade av marin inredning. Här har vi valt att skapa en miljö inspirerad av just Newport, genom att måla träpanel inomhus och inreda i New England-stil. 

Den lilla staden Newport, som ligger i delstaten Rhode Island på USA:s östkust, har starkt influerat hur många svenska hem inreds. Kanske är det inte så konstigt. Den lilla staden ligger nära havet, klimatet liknar vårt och de flesta hus byggs med träfasad. Många likheter med Sverige alltså. Och dessutom är inramningen så där avspänt båtlivslyxig som många av oss drömmer om att ha det.

Pelle Pettersson och hans segelbåt Sverige vann inte. De slogs ut av båten Australia i semifinalen och fick segla hem utan medaljer. Ändå är det nog ett av de svenska sportäventyr som lämnat starkast spår efter sig i svenska hem. Det tydligt marininspirerade temat med blå och röda kontraster i vita interiörer är idag en av de starkaste inredningsstilarna. Vita och ljust grå toner dominerar och det får gärna vara lite rufft. På ett sofistikerat sätt. Snyggt slitet och med en tydlig känsla av skönt kustliv. Vi kallar stilen Newport Country Style. I vårt sovrum på bilden valde vi att måla träpanel inomhus med en lite kallare vit väggfärg, och förstärkte stilen genom att använda oss av marin inredning. Riktigt snyggt tycker vi!

Träpanelen är målad med vår helmatta väggfärg Supertäck 5 i kulören Off White 50 som går riktigt bra ihop med stilens blå och röda kontraster.

Klicka HÄR för att komma till tips och råd för att måla inomhus!