Blue dreams med kalkfärgskänsla
Priser inkl. moms

Blue Dreams - modernt sovrum med kalkfärgskänsla

Inspiration i sovrummet med gråa nyanser

Modernt med klassisk kalkfärgskänsla

Kalkfärgsmatta ytor är vackra och populära i inomhusmiljöer. Med Caparols inomhussiliatfärg Sylitol Bio Innefärg skapar vi den rätta ytan, helt utan konserveringsmedel! Caparols tolkning av den blå trenden heter Lago 20, en blå väggfärg i en dov nyans baserad på den grå färgskalan. Tidlös och okomplicerad. En tacksam bas till en inredning i naturliga material och textilier med vackra texturer. Färgmatcha ton-i-ton eller addera accenter som klara blå nyanser, grönt, gult, rött eller lila.

I vår sovrumsmiljö ville vi använda oss av en mjuk, dov blå väggfärg. Sovrummet är det rum i hemmet som vi tycker blått gör sig allra bäst i. Den är nämligen inte bara otroligt snygg, utan har även en lugnande och avslappande effekt på helhetskänslan i rummet. Vi ville dels skapa just den känslan, men även ge rummet en liten extra twist med hjälp av en lite annorlunda målarteknik.

Väggen på bilden är målad i inomhus silikatfärg som ger den önskade helmatta kalkiga ytan, utan att färga av sig som kalkfärger kan göra. Vår silikatfärg är dessutom enkel att måla över den dag du vill förnya ditt rum. Väggen målades först i kulör Lago 20. Vi målade med en bred pensel och strök ut färgen korsvis över väggen. Därefter målade vi med två kulörer på en gång - den mörkare Lago 15 och den något ljusare Lago 25. Vi lade båda kulörerna bredvid varandra på penseln på samma gång och målade återigen korsvis. Resultatet blev precis som vi ville ha det - en behagligt flammig yta med blågrå kulörer som går ton-i-ton. Här kan du justera precis som du vill genom att använda mer eller mindre av den mörkare kulören.

Den höga golvlisten är målad med Caparol Matt Lackfärg i kulör Lago 15. Det slipade trägolvet lackade vi med Matt Klarlack som vi bröt i lasyrkulör Saxån.

Klicka HÄR för att komma till tips och råd för att måla inomhus!