Pink lady
Priser inkl. moms

Pink lady

pink-lady

Pudrig pastellfärg

Glöm alla 80-talets hysteriska discopasteller. Här kommer en ny generation moderna pastellfärger. Lite smutsig, nedtonad pastellfärg anpassade för dagens boende.

De flesta av oss har någon slags förhållande till pastellfärg. Det kan nog i många fall beskrivas som lite hatkärlek. Många minns säkert doften av pastellkritorna i skolans teckningssalar. Hela pappret skulle täckas med pastellkrita för att läraren skulle bli nöjd. Även 80-talets glada discomode i hysteriskt poppiga pasteller får oss att le igenkännande. Och lite generat när vi minns hur vi själva såg ut. Många minnen alltså, men att tänka sig dessa pastellfärg på hemmets väggar är svårt.

Men, glöm nu allt du minns av grälla pasteller och ta en titt på de moderna, nedtonade pastellfärgerna. Modernt, pudrigt och helt rätt. Ordet pastell kommer från franskan och beskrev från början en typ av krita baserad på kalk och färgpigment. Kalken gjorde färgen ljus och matt och målningstekniken blev väldigt uppskattad bla för sin dämpade vackra lyster.

Ljusa kulörer med matt yta. Det är just den känslan vi återskapar med våra moderna pastellfärger när de målas med helmatt väggfärg. Det ger en lyxigt modern känsla som är svår att motstå. Pastell är ”det nya vita” sa någon och menade att den så totalt dominerande inredningsstilen med vita väggar snart kommer att ersättas med väggar målade i pastellfärger. Kanske det. Pastellfärgerna låter oss behålla de ljusa miljöer som vi tycker så mycket om men ger oss samtidigt möjligheten att bli lite mer personliga i vår inredningsstil. Så varför inte?

Väggen i vårt vardagsrum på bilden är målad med en matt väggfärg i en lite gråtonad lila pastellfärg, Flamenco 50.

Klicka HÄR för att komma till tips och råd för att måla inomhus!