Go to bed
Priser inkl. moms

Go to bed

go-to-bed

När man sover spelar väl färgen på väggen inte så stor roll? Nej, troligen inte. I mörkret är det mesta svart. Även om väggen egentligen är grå. Men som Laleh sjunger: ”just because it´s black in the dark doesn´t mean there are no colors”. Och visst är det trevligt att vakna i ett vackert rum.

Lugn och harmoni är väl troligen något de flesta av oss vill känna när vi går till sängs på kvällen. Även om det inte enbart är sovrummets färgsättning som påverkar sinnesstämningen så är det ju bra om den åtminstone inte har motsatt effekt. Vår erfarenhet är att många lägger all energi på att göra fint i rum där man vistas i vaket tillstånd. Våra sovrum kommer alltför ofta i andra hand. Trots att vi faktiskt tillbringar ungefär en tredjedel av vårt liv i sängen.

Tipset från flera kulörvetare är att man bör undvika alltför starka färger i sovrum. Starka färger anses vara aktiverande och gör det svårt att komma till ro. I vår sovrumsmiljö har vi valt en lite mörkare grå färg med inslag av violett. Målad i en helmatt väggfärg skapar den en mycket rogivande atmosfär. Den grå tonen är lätt att kombinera med andra färger i rummet. Risken är bara att du kommer att trivas så bra att du vill tillbringa mer tid i sängen. Ingen fara. Ta med dig en bra bok bara. 50 shades of grey borde ju passa bra!

Väggen i vår sovrumsmiljö är målad med helmat väggfärg i kulör Flamenco 5 för rofylld sömn.

Klicka HÄR för att komma till tips och råd för att måla inomhus!