Vägg med härlig kalkfärgskänsla
Priser inkl. moms

Vägg med härlig kalkfärgskänsla

Beige-arbetsrum

En kontorshörna med naturliga material

Den matta, mjuka känslan av kalkfärg är populär just nu. Det förstår man!

Den ljusa, fräscha men ganska opersonliga kontorshörnan ska få en ansiktslyftning! Vi tänker behålla möblerna, men måla om dem lite gran. Belysningen behöver kompletteras med bättre ljus över skrivbordet. Vi kommer dessutom att använda begagnat byggnadsmaterial, korrugerad takplåt, för att göra en riktigt modern bröstpanel. Så här gjorde vi!

Vi ville ha en riktigt matt väggfärg med just den där kalkigt matta ytan med penseldrag och lätta kulörskiftningar. Vi har dock varit lite tveksamma till att måla med kalkfärg, då den är svår att måla över. Vi gör ju gärna om då och då och då vill vi kunna måla om en vägg utan att riskera att färgen ramlar ner! Vi valde Caparols silikatfärg för inomhusbruk, Sylitol Bio Innefärg, som ger den perfekta ytan men som utan problem går att måla över med vanlig väggfärg. Den går dessutom att måla på vanlig väggfärg utan speciell grundfärg. Och dessutom är färgen fri från konserveringsmedel! Vi rollade på färgen med en vanlig väggroller och sedan borstade vi ut den med en fasadpensel för att få den snygga korsborstade ytan som är typisk för kalkfärger.

Plåtpanelen målade vi med en tålig och matt akrylatväggfärg, Supertäck 7 plus, som fäster bra och ger en snygg yta. Bordet målade vi i samma kulör som plåtväggen men med halvmatt lackfärg.

Det här behöver du

– Golvskyddspapp för att skydda golvet när du målar
– Väggfärg Sylitol Bio Innefärg
– 
En väggroller för att mål upp färgen på väggen och en bred fasadpensel för att stryka ut den i klassiskt kalkborstat utseende.
– Halvmatt lackfärg till skrivbordet
– Finkornigt slippapper, korn 220, för att slipa av skrivbordet före målning
– En lackfärgspensel i bredd 50 mm
– Supertäck 7 plus till målning av plåtpanelen. Du kan självklart använda samma lackfärg som till skrivbordet, men då blir glansen högre. En smaksak!
– En lackfärgspensel för att måla plåtpanelen
– Skruv för att fästa plåtpanelen på väggen

Vi valde tre beige och grått i en snygg kombination