Smart & snygg förvaring
Priser inkl. moms

Smart & snygg förvaring

Bla-klaffstolar

Blanka stolar på matt vägg blir smart förvaring

Blått är på stark frammarsch både inom mode och inredning och att måla möbler och vägg i exakt samma kulör ger en läcker effekt. Med en ny familjemedlem på gång blir smarta förvaringslösningar viktiga. Så vi målade några klappstolar och hängde dem på krokar på väggen i hallen. Resultatet blev… high five!

Samma kulör – men blankt och matt i kontrast

Att kombinera blanka och matta ytor i samma kulör är riktigt läckert. Fastän kulören är den samma på de olika ytorna så upplever man att det blir en skillnad. En nästan lyxig skillnad som gör att det ser riktigt proffsigt ut. På väggen målade vi med Caparols helmatta väggfärg Supertäck 5. Den har nästan ingen glans alls. Stolarna målade vi med Caparols Blank Lackfärg. Det ger nästan maximal skillnad i glanser och det blev riktigt bra. Den lite ruggliga rullstrukturen på väggen gjorde också att kontrasten till den blanka stolen blev tydlig. Stolen blev helt slät när vi målade den med lackpensel.

Ett tips är att låta stolarna torka ett par dagar innan du hänger upp dem på krokarna så att färgen hinner torka ordentligt. Speciellt om du väljer likadana krokar som vi, som var lite vassa i kanterna

Det här behöver du

Till stolarna:
– Målartvätt för att tvätta stolarna rena från smuts
– Ett finkornigt slippapper för att göra ytan matt så att färgen får bra fäste. Använd slippapper med kornstorlek 180-220
– En lackfärgspensel av bra kvalitet som ger en snygg yta och inte tappar borst
– Caparol Blank Lackfärg i en snygg kulör

Till väggen:
– Golvskyddspapp och målartejp för att skydda golv och annat som inte ska målas. Glöm inte att tejpa både mot fotlist och taklist. Då blir det lättare att måla.
– En vinkelpensel, 70mm bred, med långt skaft för att måla i hörn och längs kanter
– En målar-roller och gärna ett förlängningsskaft så att du når upp till taket utan att behöva vingla på en stol
– Supertäck 5 helmatt väggfärg i samma kulör som lackfärgen.

Supersnyggt med samma blå färgton

Att måla en hylla, ett bord eller en stol som står lutad mot en vägg i exakt samma kulör ger en häftig 3D-effekt. Som om möbeln växer ut från väggen! Den effekten ville vi testa och till det använde vi Caparols härligt blå kulör Lago 90.