Måla ombre-effekt på väggen
Priser inkl. moms

Måla ombre-effekt på väggen

Projektbild-ombrevagg

Måla ombre-effekt på väggen!

Att måla olika färgfält på väggen är ju ursnyggt och nu har vi blivit inpirerade av alla toningar och batikeffekter som vi sett på inredningsmässorna… så vi tänkte ge oss på en vägg med Ombre-effekt!

Inpirerad av ostronens vackra naturliga färger har jag tagit ut 5 beige och grå-beige kulörer ur Caparols egen färgkarta. Vi ska måla väggen graderat från mörkaste varmgrått nere vid golvet, via tre olika grå-beige nyanser och avsluta med en ljus naturvit kulör överst mot taket. Sedan ska vi gå på och jobba ut gränslinjerna så att vi får en snygg toning över hela väggen. Det blir spännande att se hur vi lyckas få till det… kul projekt!

Börja med att laga hål och skador i väggen. Tex hål efter skruvar. Det gör du lätt med lite målarfog. Det är lättast att få ett snyggt resultat om väggen har en enhetlig kulör från början. Vi började med att måla hela väggen i den ljusaste färgen i vår färgskala, Siena 25. Sedan jobbade vi oss neråt färgfält för färgfält.

Det här behöver du

– Golvskyddspapp för att skydda golvet när du målar
– En blyertspenna och tumstock för att mäta ut och markera var färgfälten ska vara
– Elementrollers för att lägga på färgen och en pensel, ca 70 mm bred för att borsta ut färgen mellan fälten. Det kan vara en lackfärgspensel eller fasadpensel.
– Helmatt väggfärg, Supertäck 5, i de kulörer du vill använda.

Vi valde fem nyanser av beige