Måla om vitrinskåpet
Priser inkl. moms

Måla om vitrinskåpet

Gra-skap

Måla om och gör vitrinskåpet mer personligt!

Genom att måla det i en favoritkulör, göra någonting kul av bakstycket och kanske byta hand-tagen, så kan ett vitrinskåp bli mycket snyggare – och framför allt personligare!

Vi visar hur man tejpar, slipar och målar skåpet. Och hur du tar bort eventuella färgdroppar på glaset. Vi målar vårt skåp i Granit 45 och byter bakstycket till en vitmålad masonitskiva med hål. Vi visar också hur ett gammalt vägghängt skåp tar sig ut i Saphir 15 med bakstycke i pärlspont – samt ett skåp i ljusgrå Venato 55 med en härligt mönstrad tapet som bakstycke.

Det här behöver du

Golvskyddspapp
Maskeringstejp
Slippapper (180-220)
Lackfärgspensel
Halvblank Lackfärg
Material till bakstycket

Så här gör du

Tvätta vitrinskåpet med målartvätt och slipa det sedan matt med fint slippapper. Välj lackfärg i den glans och kulör du tycker passar till just ditt skåp.

Om du vill byta bakstycke på ditt skåp så bör du göra det innan du börjar måla. Det blir riktigt effektfullt att måla bakstycket i en kontrastfärg som kanske finns också någon annanstans i rummet. Eller tapetsera bakstycket med en glad och spännande tapet.

Måla skåpet med lackfärgspensel eller lackfärgsroller. Räkna med att måla två skikt. Då täcker färgen bra och det blir ett snyggt resultat.