Måla in en spetsduk
Priser inkl. moms

Måla in en spetsduk

Gront-spetsduk

Måla in mormors duk i soffbordet

I vår coola miljö med palmmönstrad textil och lace horn på väggen passar vår idé att måla in mormors duk i soffbordet riktigt bra. Vi fick idén på en inredningsmässa i Paris och tänkte att detta måste vi bara testa!

Caparols halvblanka Lackfärg är utmärkt till projektet, och vi målar först hela bordet i Venato 10. Så målar vi bordsskivan en extra gång och lägger ut duken så den får fästa i färgen. Sedan är det bara att rolla på färg på duken, från centrum och ut mot kanterna. Två lager … klart!

Det här behöver du

Golvskyddspapp
ett bord
en virkad duk
liten lackfärgsroller
halvblank Lackfärg

Så här gör du

Måla först bordet i den färg som du vill ha det i. Måla sedan samma färg en extra gång på bordsytan. Ganska flödigt. Lägg ut spetsduken i den blöta färgen. Pilla lite med duken tills den ligger som du vill ha den. Här är det bra att ha på sig ett par smidiga målarhandskar! När duken ligger bra så rollar du omedelbart på ett lager färg. Måla med rollern från mitten och ut mot kanterna så kommer duken att ligga stilla och platt. Måla hela vägen ut till bordskanten. Låt torka ett bra tag. Minst ett dygn och måla sedan en gång till och kanske ännu en gång. Beroende på hur mycket färg duken suger. Ytan ska kännas hård och slät när du är färdig. Häftigt!