Gör en laserad brädvägg!
Priser inkl. moms

Gör en laserad brädvägg!

Beige-lasyrpanel

En unik naturlig hörna

Trä formligen exploderar inom inredning och vi täcker såväl golv, väggar och tak med trä! 

Vi tänker lasera bitarna i tre olika beige och grå-beige nyanser och fästa upp dem på väggen. Så får vi en väggpanel med vackra färgskiftningar samtidigt som vi bevarar träets vackra mönster med ådringar och kvistar. Och vi tänker på återvinning, miljö och hållbarhet!

Träbitarna vi fick tag på var olika breda och olika långa, så klart. Det viktiga är att använda bitar av samma bredd i samma rad. Annars blir det svårt att få ihop mönstret. Var noga med variera brädbitarnas längd så att dom hamnar omlott, dvs så att inte skarvarna kommer på samma ställe. OBS! tänk på att måla även kanterna på brädbitarna, annars syns dom som ljusa streck. Vi valde att lasera brädorna med pigmenterad panellack. Det ger en matt lackad yta som är lite lättare att hålla ren. Måla även väggen bakom brädbitarna i en mörk kulör så syns det inte så mycket om det blir springor mellan några brädbitar. Vi fäste upp bitarna med en spikpistol som vi hyrde. Det gick snabbt och lätt. Men självklart kan du spika med hammare istället.

Våra brädbitar var allt mellan 20 cm och 120 cm långa. Vi målade dem slumpvis i de tre olika kulörerna och satte upp dem nästan lika slumpvis. Vi tycker att väggen blev riktigt snygg!

Det här behöver du

– Golvskyddspapp för att skydda golvet när du målar
– En massa bitar av träfasadvirke. Har du ingen granne som byter fasad så är det bara att ge sig ivög till närmaste bygghandel. Vi använde mest virke i bredden 95 mm och lite grann med bredden 145 mm. Det är snyggt att variera lite. 
– 
Caparol Panellack 10 i de kulörer du vill ha. Panellack bryts med lasyrrecept så du kan välja fritt ur Caparols färgkarta LASYR.
– Slippapper, slipa bort flisor från brädbitarna innan du börjar lasera dem .
– En pensel i bredd 50 – 70 mm
– Supertäck 5 i en mörkgrå kulör (Ferro 15 tex) till väggen bakom brädbitarna.
– En roller till väggfärgen
– En spikpistol eller hammare och spik för att fästa upp brädbitarna. Använd dyckert (spik utan huvud) som är 50 mm lång

Vi valde tre beige-grå nyanser