Maria Kingsley inreder ett sovrum
Priser inkl. moms

Maria Kingsley inreder ett sovrum

sovrum

Hej, Maria Kingsley!

Vilket fantastiskt inbjudande sovrum! Hur väljer du färger för att få till den lugnande känslan som man vill ha i sovrummet?

- I sovrummet tycker jag att det är viktigt att få till en lugn och harmonisk känsla där man kan koppla av och samla kraft. Därför väljer jag alltid lugna, dämpade färger i sovrum, som ger ett mysigare och mer ombonat intryck. Det är inte heller fel att använda sig av en mörkare färg. Gärna i samma kulör som på väggarna i de öppna ytorna men med några nyanser åt det mer dämpade, mörkare hållet. Då bibehåller man den enhetliga känslan i hemmet trots att kulörerna skiljer sig åt. 

- När man läser till färgkonsult får man lära sig att blått och grönt är färger som gör att man blir lugn, och att bruna nyanser förmedlar trygghet. Jag tycker att man ska utgå från sig själv. Vilka färger får dig att må bra och skapar ett lugn och en bra känsla hos dig? Det är de färgerna som kommer att få dig att trivas i ditt sovrum.

- För att få en mer ombonad känsla använder jag mycket textilier; kuddar, mattor, fårskinn, filtar och gardiner. Ju mer textilier desto mysigare och mer inbjudande blir sovrummet.   

- Jag målade väggarna, sänggaveln (som jag gjorde av en gammal spegeldörr) och sockeln i samma kulör, Jura 35. En vacker mellangrå ton som ger ett sobert, elegant utryck och som med fördel kan kombineras med mörkt trä och varma metallfärger. 

- Väggarna målade jag med helmatt väggfärg Supertäck 5 och golvlisten och sängaveldörren med Caparol matt lackfärg. Båda i kulör Jura 35.

test