Maria Kingsley inreder ett matrum
Priser inkl. moms

Maria Kingsley inreder ett matrum

matrum

Hej Maria Kingsley!

Berätta om matrummet, hur tänkte du när du valde färger och inredning?

- Många har öppna planlösningar i sina hem, där kök, matrum och vardagsrum hänger ihop. I dessa utrymmen rekommenderar jag att använda en och samma kulör för att det ska upplevas som enhetligt och harmoniskt. Har man för många olika färger i sitt hem kan det lätt upplevas som spretigt och oroligt. Att använda neutrala färger på väggarna gör det enkelt att plocka in säsongsbetonade accentfärger i form av nya gardiner, mattor, kuddar eller tavlor. Då räcker det med att byta ut och ändra färg på ett fåtal inredningsdetaljer för att på så sätt få en annan känsla i rummet.

- Just det här matrummet förmedlar ett lugn genom den ljusgrå kulören på väggarna och valet av inredningsdetaljer och möbler av naturmaterial. 

- De sobra grå tonerna, blandningen av de olika naturmaterialen som linneduken, stolsdynorna i läder och fårskinn samt de olika träslagen i stolarna ger en hint om att det är jag som står bakom inredningen. Jag inreder alltid med kontraster och blandar gammalt och nytt, högt och lågt och blankt mot matt för att få fram en mer intressant inredning. Mit bästa råd är dock att inreda med saker som får dig att må bra, och med färger som tilltalar dig. Då kan det inte bli fel!  

- Väggar och golvlister i matrummet är målade i samma kulör. Väggarna målade jag med helmatt väggfärg Supertäck 5 och golvlisten med Caparol matt lackfärg. Båda i kulör Jura 55.

test