Maria Kingsley inreder ett barnrum
Priser inkl. moms

Maria Kingsley inreder ett barnrum

barnrum

Hej Maria Kingsley!

Här vill man ju bara springa in och leka! Berätta om hur du tänkte när du inredde och färgsatte barnrummet! 

- Gärna! I barnrum är det kul att använda mycket färger. Där väljer jag ofta kulörer med lite svärta, för att väggarna ska få ett lugnare intryck. Det kommer ofta in så mycket andra färger i form av leksaker, så då är det fint att ha en lugnare, mer dämpad grund på väggarna.

- Men ett barnrum ska ju framför allt vara en plats där barnen kan leka och ha kul, så utgå från vad ditt barn tycker om. Det kanske kan vara att montera en klättervägg, eller göra en myshörna eller bygga ett legobord. Tänk på att inreda så att allt är lättillgängligt för barnen med målsättning att de själva ska kunna nå allt. Om man från början har tänket att var sak har sin plats och har uppmärkta lådor för alla leksaker är det lättare för barnet att både hitta själv, städa och plocka undan. 

- Väggarna i barnrummet har jag målat med härligt djupgröna Verona 70. Denna nyans passar lika bra i flick- som pojkrummet och den ändrar utseende beroende på vilka kulörer den kombineras med. Golvlisten är målad i samma kulör som väggen för ett mer enhetligt intryck. Luftballongerna på väggen har jag målat på frihand med kulörerna Verona 65, Marill 70, Mint 50 och Amber 65.

- Väggarna och dekorationerna målade jag med helmatt väggfärg Supertäck 5 och golvlisten med Caparol matt lackfärg. Båda i kulör Verona 70. Klätterväggen är laserad med Snickerilasyr i kulör Siljan 310.

test