Inspirerande och kreativa barnrum!
Priser inkl. moms

Maria Kingsley Barnrum

Marias Barnrum

Att göra en väggmålning behöver inte vara så svårt. När man målar moln eller böljande landskap finns det inget rätt eller fel, så prova dig fram. Jag brukar använda en skolkrita när jag skissar upp målningen på väggen, då är det enkelt att sudda ut om du inte skulle bli nöjd. Känner du dig osäker att på fri hand rita upp ett landskap eller bulliga moln kan du använda dig av kantigare former där du kan tejpa upp kanterna innan du målar.  


Låt ditt barn inspirera dig, och låt barnet få vara med och välja. Tycker ditt barn om blått kan ju du välja en nyans av blått som du tycker passar. Så har jag gjort med mina barn. De får säga vilken färg de vill ha i sina rum och så har jag valt ut en kulör som jag känner att varken dem eller jag kommer att tröttna på. Arctic 20 är just en sådan kulör, den är lugn och behaglig och jag tycker att man kan ha den både i flick och pojkrummet.

Sen tycker jag att det är viktigt att allt är lätt-tillgängligt för barnen. De ska själva kunna nå alla saker och framför allt kunna plocka undan allt när leken är över.

Det lite extra roligt att göra teman i barnrum. Tycker ditt barn om bilar kan det vara kul att göra en personlig bilsäng eller kanske måla upp en bil på väggen. Och var inte så hård mot dig själv, bara för att bilen kanske inte blev perfekt i dina ögon betyder det inte att ditt barn inte kommer att bli överlyckligt!

Kulörer: Arctic 20, Arctis 45, Curcuma 25, Mai 45, vit.

Målningstips

Atmosfären i de olika rummen beror till stor del på vilka färger man väljer. Så ställ dig frågan, vilken stämning vill jag ha när jag kommer hem? Vill du ha ett lugnt och rofyllt med ljusa harmoniska kulörer eller ett färgsprakande hem med djärva och levande kulörer? Vad får dig att må bra och trivas? Välj därefter kulörer som passar in med känslan du är ute efter.

Det kan vara svårt att tänka sig hur det där lilla färgprovet kommer bli i ett helt rum där hemma. Därför rekommenderar jag att man börjar med att köpa en provburk målar upp där liten yta i rummet. Då ser man hur den samspelar med rummets inredning, belysning och med kvälls och dagsljus. Har du små fönster i norrläge kommer tex färgen att upplevas kallare än ifall du har stora

Väggmålning

Maria målar först med tavelkrita på frihand, och fyller sedan i med väggfärgen. Se filmen för instruktioner

test