Målarfärg utan konserveringsmedel - Caparol Färg

Konserveringsmedelsfri färg!

header

Capafree - moderna vägg- & takfärgen - fri från konserveringsmedel

Caparol lanserar Capafree, en serie konserveringsmedelsfria, moderna vägg- och takfärger. Anpassade för den moderna målarens medvetna krav på hälsa, miljö och målningsegenskaper.

I vardagen kommer vi i direkt kontakt med konserveringsmedel flera gånger per dygn. Oftast sker kontakten genom användning av flytande tvål, schampo och hudvårdsprodukter. Hantverkare och gör-det-självare som arbetar med vattenlösliga byggmaterial som lim, färg och spackel kan dessutom komma i kontakt med konserveringsmedel i sitt arbete.

Upprepad hudkontakt med vanligt förekommande konserveringsmedel misstänks vara orsaken till ökad uppkomst av kontaktallergier och allt fler väljer aktivt att använda produkter utan konserveringsmedel när så är möjligt.

Finns både som tak- & väggfärg

Caparol lanserar nu Capafree, en helt ny serie invändig vägg- och takfärg, fri från konserveringsmedel. Ett självklart val för alla som målar och som medvetet väljer att undvika kontakt med konserveringsmedel.

Anpassade för modernt måleri

Konserveringsmedelsfria färger har funnits tidigare, tex Caparol silikatbaserade inomhusfärg Sylitol Bio Innefärg. Med lanseringen av Capafree gör vi konserveringsmedelsfria färger tillgängliga för ytor och områden där stora mängder färg används. Capafree kan användas i daglig löpande målning av invändiga tak och väggar, med samma målningsmetoder och produktionshastighet som måleriet är vana vid.