Myrorna Upgrade by Sanna Evers

Myrorna Upgrade by Sanna Evers

ny banner evers

Nytt hållbart inspirerande från Myrorna Upgrade by Sanna Evers

Tillsammans med kreatören Sanna Evers vill Myrorna inspirera dig och fler att använda mer, lite längre. Sanna har bland Myrornas basutbud valt möbler som med lite lätt uppfräschning mer kommer till sin rätt. Se hur Sanna med hjälp av färg lyckats väcka nytt liv i möbler med långt liv! Med kulörer och färger från Caparol och en säker blick för det hållbart färgstarka ger Sanna Evers trötta och nötta möbler ett nytt liv! 

Det mesta Myrorna säljer kan användas som det är.

De möbler Myrorna väljer att sälja i butikerna är ofta av riktigt trä, gjorda med hantverksskicklighet och av bra kvalitet, men en del har fått en törn på sin långa livsresa. Stolar, byråer och bord med några år på nacken kan trots enstaka repor ändå vara vackra. Det handlar inte om några dyrbara antikviteter men möbler av god hantverksmässig kvalitet. Träslaget är bara en aning out of fashion och ytan har fått ett lite störande slitage.

Myrorna Upgrade by Sanna görs i samarbete med Caparol. Samtliga kulörer, färger och grundfärger kommer från Caparol. Vid möblernas utställning finns information om vilka kulörer som använts och vilken typ av färg.

Myrornas idé är att sprida ett ”DIY-koncept” för att inspirera svenskarna att använda mer. Sanna vill även passa på att få in mer färg i svenskarnas hem och bjuder på färgsprakande och upplyftande miljöer som visar hur bra färg gör sig i olika sammanhang.

Varmt gult och glatt

Här en miljö i jublande glada färger som möter klassiskt grönt. Det lilla stilpelarbordets skiva var i tre delar och skavt. Fick en ny överdel i grönt, Oase 35. Underdelen fick vara kvar som den var. Stolarna hottades till med färg, den gröna i Oase 35 och den oranga i Lachs 110.  Ny klädsel i sammet och klassisk kretong. En gammal gardin!!  Varm gul vägg lyfter ensemblen. Palazzo 354.

Time for tea 

Den lösa slitna träbrickan fick en ny attityd med benvit grund, Ginster 50 och svart knuffad fyrkant. Tevagnen i teak oljades in och blev som ny. Stolen, funkis 40-tal, målades svart och sitsen i läckert linne. Den svarta färgen är matt lackfärg. Väggen i kollektionen Caparol by Sköna Hem. Vanity nr 2. 

Jackson Pollock som inspiration 

En tråkig furubyrå omvandlades till en konstnärligt smycke med stänk av svart på benvit botten, Ginster 50. 

 

Klassiskt rött        

Det kraftigt slitna skåpet med dörrar fick en helt ny look med en klassisk färg och moderna handtag i skinn. Användbar till allt. Från fula pärmar till finporslinet. Stolen i gustaviansk stil matchades i samma färg och hottades till med ett häftigt tyg. Caparol matt lackfärg i kulör Rubin 15. Väggfärgen i en varm gulbeige ton Curry 50 målad med helmatt väggfärg Supertäck 5.

Förädlat med färg

Bild till vänster: Den gröna stolen och det lilla sidobordet är målat dovt grönt i kulören Verdure med Finest Matt Lacquer och den glatt dovrosa väggen är målad i kulör Joy med Finest Matt Wallpaint. Både färger och kulörer kommer från Caparol by Sköna hem.  

Bild i mitten: Den blå skänken är målad i kulör Lazur 70 med Caparol matt lackfärg och väggen i kulör Palazzo 345 med helmatt väggfärg Supertäck 5 från Caparol

Bild till höger: Ett litet bord målat grönt i kulör Oase 100 med Caparol matt lackfärg och väggen i beige kulör Curcuma 20 med helmatt väggfärg Supertäck 5

Kulören i centrum

Skrivbordet med sina smäckra linjer hade stor potential trots sin matta slitna yta. Med den nuvarande lejongula färgen, Caparol matt lackfärg i kulör Palazzo 335, tar den för sig var den än placeras. Lägg märke till den vackra randningen på lådorna! Den matta beigebruna väggen skapar kontrast och lugn. Caparol Supertäck 5 helmatt väggfärg i kulör Amber 10.

Praktisk och formstarkt

En nätt sekretär med vackra detaljer och former som gör sig i vilket rum som helst. Bara som prydnad eller som praktisk arbetsplats. Målad i en rofylld blågrön ton. Caparol matt lackfärg i kulör Arctis 65. Tapet "Vårklockor", Josef Frank.

Från 70-tal till sekelskifteskänsla

En helt oansenlig liten furubyrå från 70-talet omvandlades till en skönhet med sin milda gröna färg och klassiska skålhandtag. De charmiga stolarna med sina vackra detaljer målades i en svag rosa ton och kläddes med ett rustikt linnetyg. Färgerna kommer från kollektionen ”Sköna Hem by Caparol”. Stolen är målad rosa i kulör Serene och den gröna byrån har kulör Verdure. Båda är målad med Finest matt lacquer från Caparol by Sköna hem. Tapet från Intrade.

Läs mer om samarbetet med Sanna, Myrorna och Myrorna Ugrade på  Myrorna/Sköna hem