Inspirerat av Cuba

Inspirerat av Cuba

Rosa-cuba

Slitet, charmigt, varmt och blänkande!

– precis som den populära romantiska bilden av Cuba!

Dags för vårt Cuba-inspirerade rum!

Cuba är ju superhett på trendfronten och vårt lilla Cubainspirerade rum ska bli precis så där patinerat och häftigt som husen på Cuba verkligen är! På en riktigt ruff vägg ska vi måla med tre grå – terracottarosa nyanser och använda sk brush-stroke-teknik. Något vi är proffs på eftersom vi just målat med den tekniken hemma i Umeå…

Med brush-stroke teknik menas att man borstar ut färgen över ytan utan att den täcker riktigt. Man vill få till det där lite slitna uttrycket, som att solen blekt färgen och vindar och glada partyn slitit på färgskiktet. Effekten blir ännu bättre om ytan man målar på inte är helt jämn. Vi använde oss av betongväggen som vi gjorde i den vita filmen. Den väggen var ju ursnygg som den var… men nu ville vi till Cuba!

Vi valde tre kulörer som går i rosa/terracotta/grått. Precis som på Cuba tänker vi. För att ytterligare förstärka känslan av sliten charm satte vi in ett fuskavloppsrör i plast som vi målade in i samma färger. Lite coolt! Använd både roller och pensel för att få till den slitna looken. Och, precis som Anja säger, ta gärna ett par steg tillbaka ibland och titta på helheten!

Det här behöver du

– Golvskyddspapp för att skydda golvet när du målar
– Väggfärg Supertäck 5 helmatt i valda kulörer
– 
Väggrollers och penslar för att måla väggfärg längs lister, kanter och i hörn.

Vi valde tre färger som gick i rosa, terracotta och grått