Finest matt, väggfärg och lackfärg

Finest Matt - inredarnas favoritfärger

Den bästa väggfärg vi gjort

I laboratoriet visar Martin Lamkén runt. Han är utvecklingsingenjör och den som utvecklat de matta färgerna i kollektion, både Finest Matt Wallpaint för väggar och Finest Matt Lacquer för snickerier. 

– Det är de mörka kulörerna som är svårast, förklarar han och visar upp ett tiotal ark där han målat matt svart med färg från andra tillverkares sortiment. Några av dem är mer blanka än matta, men det som verkligen syns på samtliga uppmålade ark är hur känsliga färgerna är. Martin nuddar lätt med naglarnas baksida för att visa hur repkänsliga de är och att vita spår blir kvar på ytan.

Undvik repor och skavmärken på väggarna!

Och så visar han det mattsvarta arket med färgblandningen till Sköna hem-kollektionen. En reptålig helmatt väggfärg där naglarna inte ger några spår. Det är lätt att häpna inför skillnaden. – Ja, det var en utmaning att hitta rätt mix, säger Martin. Totalt handlar det om ett 20-tal ingredienser i en väggfärg, så att få fram en färg med rätt känsla och utseende är en lång process. Men resultatet har blivit en verklig premiumkvalitet. Naturligtvis är kollektionen Caparol by Sköna hem, också Svanenmärkt. 

Att kollektionen skulle vara helmatt var Caparol och Sköna hems inredare överens om. En lyxig helmatt lyster i marknadens bästa kvalitet som tål att användas i aktiva hem utan att ytan blir repad eller förstörd.